1

Sastojci:
Potrebna su jaja s ljuskom teška po 70 g
Biskvit:
7 bjelanjaka, prstohvat soli
140 g sitnog šećera
50 g maslaca
60 g glatkog brašna
150 g kokosovog brašna
4 žlica ruma
Nadjev:
500 ml mlijeka
100 g šećera
70 g mljevenih oguljenih badema
60 g škrobnog brašna
120 g maslaca
30 g vanilin šećera u prahu
3 žlice ruma
18 kom oguljenih badema
Za oblogu i ukras:
100 g sitnog kokosovog brašna
18 kandiranih višanja ili orasi, bademi…..
Priprema:
Pećnicu ugrijte na 175°C. Kalup veličine 22×38 cm obložite papirom za pečenje. Maslac otopite. Prosijano brašno pomiješajte s kokosovim brašnom. Zapjenite posoljene bjelanjke, utucite šećer i stucite čvrsti snijeg pa lagano primiješajte smjesu od brašna i maslac. Kalup napunite smjesom i pecite 30 min. Pečeni biskvit izvadite iz kalupa, skinite papir, ohladite i prerežite na 2 lista pa navlažite mješavinom ruma i 3 žlice vruće vode.
Otopite škrobno brašno s 50 ml mlijeka. Ostatak mlijeka miješajući kuhajte sa šećerom i mljevenim bademima. Maknite kremu s vatre, umiješajte otopljeno škrobno brašno i nastavite miješajući kuhati 1-2 min. Gustu kremu maknite s vatre i ohladite. Zapjenite omekšani maslac, pomalo utucite vanilin šećer u prahu, žlicu po žlicu hladne kreme i liker. Za omazivanje kuglera ostavite 6 žlica kreme.
List biskvita premažite jednom trećinom kreme, pa okruglim izrezivačem veličine 6 cm označite po kremi krugove. U sredinu kruga stavite po jedan oguljeni badem, zatim premažite s drugom trećinom kreme, položite drug list biskvita i premažite preostalom kremom.
Kalupom označite krugove istim redom kako ste postavili bademe pa kolač odložite u hladnjak.
Sutradan izrežite kuglere, premažite im stranice s ostavljenom kremom i cijele
uvaljajte u kokosovo brašno. Ukrasite ušećerenom višnjom i odložite ih u hladnjak.
Prijatno!