Sastojci:

Za podlogu

-600 g mlevenog Plazma keksa
-125 g omekšalog putera
-400 ml soka od pomorandže

Za fil

-600+150 ml mleka
-200 g šećera
-2 kesice vanilin šećera
-150 g gustina (kukuruznog skroba)
-4 žumanca
2-00 g putera
-500 g banana
-300 g kivija
-sok od pola limuna

I još

-500 ml slatke pavlake
-1 kesica vanilin šećera
-16 komada mini Plazma keksa, dve vrste

Priprema:

U posudu za mešenje sipati Plazma keks, umešati omekšali puter, dodati sok, sve dobro izmešati dok se ne dobije masa koja se može oblikovati. Na tacnu za tortu staviti obruč od okruglog kalupa prečnika 26 cm, pa keks smesu rasporediti unutra i dobro je utapkati. U jednoj šerpi ugrejati do vrenja 600 ml mleka sa šećerom i vanilin šećerom. U drugoj žicom razmutiti gustin sa 150 ml mleka, dodati 4 žumanca i promešati. Vrelo mleko sipati preko mešavine gustina i jaja. Vratiti na tihu vatru i mešati žicom ili vajačom dok ne počne da se zgušnjava, a onda mikserom još par minuta. Skinuti sa ringle, površinu fila pokriti plastičnom folijom i ostaviti da se ohladi do sobne temperature.

U prohlađen fil dodati 200 g omekšalog putera i zajedno promutiti dok se ne dobije gladak fil. Banane iseći uzduž na četvrtine, pa popreko na komadiće. Preliti ih sokom pola limuna da ne bi potamnele od oksidacije. Kivi iseći na komadiće slične veličine kao banane. Umešati voće u fil.

Rasporediti fil preko podloge od keksa. Pokriti i ostaviti u frižideru nekoliko sati. Tankim nožem proći uz obod kalupa, pa skinuti kalup. 500 ml slatke pavlake umutiti sa jednom kesicom vanilin šećera, pa premazati tortu sa svih strana. Salvetom očistiti tacnu od ostataka šlaga. Ukrasiti mini Plazma keksom poređanim u krug kao obrušene domine.

Preuzeto sa: www.kulinarskisavjeti.info