Sastojci za palačinke: (oko 10 palačinki promjera 22 cm)
150 g pirea od bundeve
150 g glatkog brašna
prstohvat soli
½ žličice cimeta
½ žličice đumbira u prahu
1 žlica šećera
2 jaja
oko 2 dl mlijeka
1 dl mineralne vode
Sastojci za kremu:
80 g grožđica
3 žlice ruma
250 g mascarpone sira
1,5 dl vrhnja za šlag
150 g pirea od bundeve
150 g glatkog brašna
prstohvat soli
½ žličice cimeta
½ žličice đumbira u prahu
1 žlica šećera
2 jaja
oko 2 dl mlijeka
1 dl mineralne vode
Sastojci za kremu:
80 g grožđica
3 žlice ruma
250 g mascarpone sira
1,5 dl vrhnja za šlag
Priprema
Pire od bundeve
Bundevu (turkinju) ili muškatnu tikvu oguliti i narezati na kockice. Skuhati, ocijediti te napraviti pire. Ohladiti.
Palačinke
Suhe sastojke sjediniti. Pire od bundeve i ostale sastojke umiješati pjenjačom te dodati suhe sastojke. Miješati da nema grudica. Ostaviti pokriveno 20 minuta.
Krema
Grožđice preliti rumom i ostaviti 10 minuta. Sir i vrhnje sjediniti i umutiti mikserom, umiješati natopljene grožđice.
Palačinke peći na tavi premazanoj uljem s obje strane na laganoj vatri. Palačinke nadjenuti kremom i preliti karamelom. Poslužiti ukrašene voćem.
Recept preuzet od Cool Chef odslatkoga sa stranice coolinarika.com