Sastojci

-1 velika glavica luka
-500 gr teleceg filea
-500 gr sampinjona
-2 lovorova lista
-200 ml govedjeg temeljca
-200 gr creme freiche ili kiselog vrhnja
-1/2 kasicice bibera
-1 kasika senfa
-vegeta
-2 kasike putera
-3 kasike ulja
-1 kasika svjezeg nasjeckanog persuna


Priprema

Luk sitno isjeckati,sampinjone isjeci na deblje listice a meso na tanke trakice.U tavi zagrijati puter,dodati luk i dinstati 4-5 minuta.Dodati sampinjone i cesto mijesajuci prziti jos 5 minuta.Izvaditi napolje i ostaviti na stranu.

U tavu staviti ulje i na jakoj vatri isprziti tanko nasjeckano meso da fino porumeni zatim vratiti gljive i luk i dobro izmijesati.dodati senf,biber,govedji temeljac,lovorov list,creme freiche,persun,poklopiti i kuhati na laganoj vatri 15 minuta.Ako vam je umak pregust dodati jos malo vode.Dodati vegetu i sluziti uz pire,rizu ili tjesteninu.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com