Sastojci za biskvit:
  • 10 bjelanaca
  • 35 dkg šećera
  • 1 žlica bijelog octa

Sastojci za kremu:
  • 10 žumanjaka
  • 4 žlice šećera
  • 4 žlice oštrog brašna (može i dvije žlice gustina plus dvije žlice oštrog brašna)
  • 2,5 dcl mlijeka
  • 2 vanilija šećera burbon ili 4 vanilija šećera
  • 250 gr margarina

Sastojci za bijelu kremu:
  • 0,5l vrhnja za šlag ili 3 vrećice šlaga iz kesice

Priprema:

Dobro izmiksajte bjelance pa postepeno dodajite šećer, žlicu po žlicu miješajući, te dodajte 1 žlicu bijelog octa (ne brinite, neće se osjetiti). U pleh stavite papir za pečenje te izlijte smjesu koju ravnomjerno razmažete. Pecite jedan sat na 150 C. Ohlađenu koru prerežite na tri dijela. Žumanjke, šećer, brašno i vanilija šećer dobro izmiješajte sa malo mlijeka, tek toliko da smjesa bude tekuća. Lagano dodati u vruće mlijeko (2,5 dcl), te miješati na laganoj vatri dok smjesa ne bude gusta. Ohladiti i dodajte pjenasto umućeni maslac. Umutiti šlag. Po želji možete dodati jedan vanilija šećer, a ja sam stavila i malo korice od domaćeg limuna. Narežite banane i nakapaje ih limunovim sokom. Narežite kiwi. Slagati: kora od bjelanca, žuta krema, banane, šlag – kora od bjelanca, žuta krema, kiwi, šlag – kora od bjelanca. Ukrasite šlagom, voćem po želji, bademima narezanim na listiće, krokantom ili…