Kada pravim mnogo kolača povodom nekog praznika poput Božića i Uskrsa uvek pribegnem rozen korama. One mi daju mogućnost brzog i lakog pravljenja više vrsta kolača pa tkao za jedan dan napravim i 5 vrsta bez puno muke i utrošenog vremena. Jedan takav je i ovaj.
Sastojci:
- 1 pakovanje rozen kora
- 500 ml mleka
- 300 gr šećera
- 150 gr maslaca
- 100 gr bele čokolade
- 300 gr mlevenog plazma keksa
- 250 gr mlevenih oraha
Glazura:
- 100 gr čokolade
- 3 kašike ulja
-
Rozenka sa plazma keksom i orasima
Kada pravim mnogo kolača povodom nekog praznika poput Božića i Uskrsa uvek pribegnem rozen korama. One mi daju mogućnost brzog i lakog pravljenja više vrsta kolača pa tkao za jedan dan napravim i 5 vrsta bez puno muke i utrošenog vremena. Jedan takav je i ovaj.Sastojci:- 1 pakovanje rozen kora
- 500 ml mleka
- 300 gr šećera
- 150 gr maslaca
- 100 gr bele čokolade
- 300 gr mlevenog plazma keksa
- 250 gr mlevenih oraha
Glazura:- 100 gr čokolade
- 3 kašike ulja
Priprema:Staviti mleko na vatru i kada se zagreje dodati šećer i mešati dok se ne otopi.Kada provri dodati iseckan maslac i izlomljenu čokoladu.Mešati opet dok se ne otopi pa skloniti sa vatre i dodati plazma keks i orahe.Izmešati i ostaviti da se ohladi.Mlako mazati na korice, po 4 kašike.Nemojte više jer sam ja mazala više pa mi je donji sloj nešto deblji a gornji tanji.Pritisnuti nečim, malo opteretiti i ostaviti da odstoji sat vremena.Nakon tog vremena otopiti čokoladu sa uljem na pari ili u mikrotalasnoj otapajući je po 15 sekundi dok se potpuno ne otopi.Preliti preko kolača, poravnati i ostaviti da se stegne.Držati u frižideru dok se sve ne poveže lepo i sjedine ukusi a posle se može držati i na sobnoj temperaturi.Iseći u štanglice.Prijatno.