Jedan primer kako može da vam izgleda tacna sitnih kolača za bilo koji povod, bilo da su to Novogodišnji, Božićni, Ukršnji praznici ili slava, krštenje i slična slavlja.



Sve receptiće već imamo na sajtu samo smo ih objedinili u jedan.
  1. Šarena oblanda – brza i jednostavna, dobije se puno štanglica, napravljena je od keksa i čokolade
  2. Trouglići sa žele bombonama ili čokoladom
  3. Grilijaš oblande samo što sam ja umesto u dva lista stavljala u tri
  4. Bounty čokoladice – sjajna kombinacija kokosa i čokolade
  5. Figaro oblanda – keks, čokolada, orasi i žele bombone
Sastojci:
  • 4 jaja
  • 300 gr šećera
  • 250 gr margarina
  • 300 gr mlevenog keksa
  • 200 gr mlevenih i seckanih oraha
  • 4 štangle čokolade
  • 200 gr žele bombona
  • 2 velika lista oblande
Ulupati jaja sa šećerom, pa staviti na paru da se skuvaju.
Gotovo je kada vučete varjačom pa ostaje trag po dnu.
Ne treba da bude pregusto, da se ne zavarate, nego samo kako vučete ono se vidi tragić.
U vruće dodati margarin, pa mešati dok se ne otopi.
Zatim dodati keks, orahe i sjediniti, pa na kraju žele i izmešati.
Staviti sve na jednu oblandu i poklopiti drugom.
Preko staviti pleh od rerne da to malo stisne, samo malo, pa ostaviti da odstoji i poslužiti.
7. Na fotografiji se još vidi salama od keksa i žele bombona ali njoj je sastav isti kao i kod trouglića, a uz njih su još i kuglice koje sam ja napravila od okrajaka koje sam odsekla kada sam sekla kolače, dodala malo keksa i eurokrema da se povežu pa sve uvaljala u mlevene orahe.