Sastojci:
  • 200 gr masti
  • 150 gr šećera u prahu
  • 2 kašike jabukova sirćeta
  • 9 kašika hladne vode
  • 550 gr brašna
  • 1 kašičica sode bikarbone
  • Šećer u prahu
  • 1 vanilin šećer
  • džem od šljiva

Priprema:

U posudu staviti mast i šećer u prahu.

Umutiti da bude penasto pa dodati sirće, hladnu vodu, sodu bikarbonu i brašno. 

Zamesiti testo i ostaviti na hladnom da stoji 1 sat.

Kad testo odstoji podeliti ga na 2 dela. 

Svaki deo oblikovati u valjak, jer kad budemo valjali ploču od testa da nam bude četvrtastog oblika ne okruglog.

Oba dela testa razvaljati u ploču veličine 21 x 30 cm. Oba razvaljana testo uzduž podeliti na 3 dela. 

Da bi ivice testa bile ravne prilikom valjanja koristiti lenjir.

Na svaki deo staviti uzduž džem i presaviti. Iseći presavijeno testo na 5 delova.

Štrudlice stavljati u pleh prethodno obložen papirom.

Peći na 170 stepeni 20 minuta.

Pečene štrudlice uvaljati u šećer u prahu pomešan sa vanilin šećerom.

Prijatno!