Jadro kocke su sitni kolačići koji izgledom i ukusom podsećju na mađaricu. Jeste da nešto baš i ne liče na kocke ali se tako zovu. Mogu da se seckaju na kockice, mada su kao štanglice mnogo praktičnije i vizuelno lepše ( bar meni ).
jadro kocke
Korice:
  • 600-650 gr brašna
  • 200 gr šećera
  • 2 jaja
  • 150 gr maslaca
  • 180 gr kisele pavlake ( mala pavlaka )
  • 1 prašak za pecivo od 10 grFil:
  • 1,2 l mleka
  • 200 gr šećera
  • 10 kašika gustina ( nišesta, skrob )
  • 200 gr maslaca
  • 100 gr čokolade za kuvanje
Priprema:
Za korice umutiti maslac sa šećerom pa dodati jaja i opet izmiksirati.
Dodati brašno ( 600gr ) i prašak za pecivo pa umesiti mekano testo.
Ukoliko se testo još uvek baš lepi za ruke posuti sa još malo brašna.
Staviti u kesu pa ostaviti sat vremena u frižider.
Za to vreme skuvati fil jer on treba da se hladi.
Od ukupne količine mleka jednu šolju a ostatak staviti da provri.
Oduzeto mleko pomešati sa šećerom i gustinom.
Kada mleo provri sipatu masu sa gustinom i mešati.
Mešati na vatri dok se ne zgusne pa skloniti ( paziti da ne zagori, ne kuvati na najvećoj vatri ).
Ohladiti pa umutiti maslac i dodati ga ohladjenom “pudingu od gustina”.
Podeliti kremu na dva dela pa u jedan deo dodati otopljenu i prohladjenu čokoladu.
Čokoladu otapate na laganoj vatri ili u mikrotalasnoj na srednjoj vatri zagrevajući po 15 sekundi dok se ne otopi.
Ili ako vam je lakše.
Izlomiti čokoladu pa je preliti sa pola mase sa gustinom čom ga skuvate, promešati i onda ostaviti dve manje mase fila da se hlade, pa kada se ohlade ulupati maslac i podeliti i njega na dva dela i  umutiti ga sa kremama.
Kako god da vam je lakše.
Kada su korice odstajale u frižideru, podeliti ih na 5 jednakih delova, najbolje razmeriti na vagici. Svaki komad je nekih 250 gr.
Zagrejati rernu na 200 stepeni pa na papiru za pečenje razvući jedno testo na veličinu pleha od rerne i na obrnutom plehu peći 10 minuta.
Korica treba da ostane svetla, biće mekana, delovaće nepečeno ali je pečena, ili je izvadite kada vidite da rubovi počinu da žute.
Ohladjene korice nafilovati, dva puta kramnom i dva puta svetlom kremom.
Pritisnuti tacnom na koju savite na primer litru mleka i ostaviti da odstoje.
Posle samo posuti šećerom u prahu i iseći u štanglice.
Prijatno.