Sastojci

-300gr plazme ili petit keksa
-3pudinga vanilija
-9 žlica šecera
-1l mlijeka
-200 gr maslaca ili margarina
-1 vanilija bourbon
-4 kašike kiselog vrhnja
-4-5 banana
-200 ml vrhnja za slag

Priprema

Staviti mlijeko,šećer i vaniliju šecer da provrije.A od 1l mlijeka odvojiti malo pa razmutiti puding.Skuhati puding i u vruće dodati maslac ili margarin. Dodati i kiselo vrhnje. Kekse izlomiti na komade ne moraju biti sitni pa dodati u vruć puding.Dobro izmješati. Tepsiju srednje veličine premazati margarinom pa istresti pola smjese. Banane preprezati na pola posuti limun sokom i poredati jednu pored druge. Ostatak smjese staviti preko ,poravnati i ostaviti da se hladi. Kad se ohladi staviti preko umućeno slatko vrhnje.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com