Priprema
Prvo napraviti cokoladni fil. Sitno iseckati cokoladu , ugrejati do vrenja tecnu pavlaku za slag, preliti preko cokolade i dobro sjediniti, izmesati da se dobije glatka i sjajna smesa. Dobro ohladiti u frizideru oko 3 - 4 sata.Belanca miksirati dok se ne dobije srednje cvrsta pena pa polako dodavati secer uz stalno miksiranje. Kada se dobije cvrst, sjajan sam lagano umesati mlevene orahe i brasno. Sipati smesu u veliku tepsiju od rerne u koju je stavljen papir za pecenje. Peci testo oko 20 - 25 min dok lako ne porumeni po povrsini. Peceno testo ohladiti pa ga preseci na tri jednaka dela kracom stranom ( dobiju se tri kore ).
Ohladjenu cokoladu izmiksirati penasto i podeliti na dva dela. Prvu koru premazati polovinom fila, staviti drugu koru, premazati drugom polovinom fila, staviti trecu koru. Nafilovan kolac lako opteretiti, i staviti u frizider na dva - tri sata. U medjuvremenu otopiti cokoladu u tecnoj pavlaci, dodati kasiku putera, dobro izmesati pa ostaviti na stranu da se ganaz ohladi. Tecnim ganazom preliti ohladjen kolac pa ga vratiti u frizider da ganaz ocvrsne, najbolje preko noci. Sledeci dan kolac seci na kocke, ukrasiti po zelji .....
Preuzeto sa: www.coolinarika.com