Sastojci

-700 g pilećeg ili ćurećeg belog mesa
-2 manja kuvana krompira
-list celera ili peršuna
-1 kašičica Vegete
-po ukusu soli i bibera
-100 g tanke mesnate slanine (pančeta)

Za punjenje:

-5 kašika obarenog i usitnjenog spanaća (može i smrznuti)
-100 g sira trapista ili drugog tvrdog sira

Ili:

-1 crvena kisela paprika ili pečena paprika
-100 g feta sira

Priprema

Belo meso sameljite sitno, u mašini za mlevenje ili blenderu, zajedno sa krompirom i lišćem celera. Ja u blender ubacim i začine, vegetu, so i biber, kako bi se ravnomerno pomešali.  Pripremite posudu za pečenje i namažite je uljem. Uključite rernu na 200 C.

Podelite meso na dva dela. Na komadu blago nauljene folije rasporedite jednu polovinu mase i oblikujte u pravougaonik. Po dužoj stranici rasporedite spanać i sir isečen na kockice. Krenite od dela bližeg nadevu da motate rolat, formirajte pravilan valjak.

Otvorite foliju, prenesite rolat u tepsiju, i  poređajte režnjeve slanine jedan uz drugi po površini rolata.
Ponovite isti postupak sa drugim delom mesa, napunite sa paprikom i feta sirom  isečenim na kockice.

Pecite pokriveno folijom 20-30 minuta, zatim otkrijte i dopecite. Ako meso pusti malo vode, odlijte je u toku pečenja.

Posluživanje

Ostavite da se rolati prohlade pre serviranja. Dobro se slažu uz salate i priloge od povrća.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com