Sastojci 

-2 veća patlidžana
-1 jaje/žutanjak+ bjelanjka
-200g lisnatog tijesta
-100g naribanog sira/edamer/gauda i sl.
-3 žlice svježeg sira/ricotta /mladi sir
-1 češanj češnjaka
-2 žlice oraha
-1/2 žlice svježe nasjeckanog bosiljka
-1/4 žličice mažurana sušenog
-prstohvat malo naribanog muškatnog oraščića
-sol,papar

Priprema

Izrežite patlidzan na pola. Kuhajte patlidzan deset minuta u slanoj vodi. Izvadite meso patlidana zlicom, stavite u posudu za miksanje, dodate, cesnjak, orahe, svjezi sir, naribani sir, zutanjak, sitno nasjeckani bosiljak, majoran, muskatni orascici, soli i papra po ukusu. Sve izradite štanim mikserom u glatku smjesu.

Nadjenite barkice od patlidzana pripremljenim nadjevom.Odlozite na lim za pecenje. Narezite lisnato tijesto na duge trake /40cm, široke 2,5 cm. Zamotajte barkice. Premazite lisnato bjelanjkom u koji ste dodali sasvim malo vode. Pospite liusticim abajama i ljutom paprikom. Pecite na 200C/30 min..

Servirajte patlidzane lagano ohladene uz finu slata

Preuzeto sa: www.coolinarika.com