Sastojci
- 1 manje pakovanje petit-beure keksa sa maslacem- toplo mlijeko za natopiti keks
- rum ili pina colada po zelji
Za puding - kremu
- 4 zumanjka
- 8 zlica secera
- 2 vrecice vanilin secera
- 2 pudinga okusa vanilije
- 2 zlice gustina
- 1l mlijeka
- 4 bijekanjka cvrsto tuceni snijeg uz dodatak par kapi limunova soka
- 2-3 slag pjene (u prahu)
Ili
- 200 ml slatkog vrhnja za slag
- cokolada za ukras po zelji ili cokoladni preljev
Priprema
Petit keks namocite malo u toplom mlijeku, pa ga poslozite na pleh ili u odgovarajuci kalup pa ga ako zelite jos lagano poprskajte s rumom ili pina coladom. Podlogu od keksa stavite u frizider dok ne pripremite kremu.Prokuhajte mlijeko pa u njega lagano dodajte smjesu od umucenih zumanjaka, secera, vanilin secera, puding-prah okusa vanile i gustin, dodajte i malo hladnog mlijeka da smjesa postane lagano - tekuca.
U vrucu kremu kada je gotova dodajte cvrsto tuceni snijeg od bjelanjaka, zlicu po zlicu, mijesajte drvenom zlicom. Na ohladjenu kremu stavite slag pijenu ili tuceno slatko vrhnje za slag. Izvadite podlogu od keksa iz prizidera, prelijte je puding - kremom i ukrasite slagom, po vrhu pospite cokoladom.
Preuzeto sa: vrhunskirecepti.info