Sastojci  

-250 grama pšenično glatko brašno
-170 ml mlake vode
-1 jaje
-1/2 male žličice suhog kvasca
-1 velika žlica ulja
-1 mala žličica Šećera ( kristal)
-1 mala žličica soli

I još

-žutanjak za premazivanje
-za posip po želji sezam, krupna sol, kim i sl

Priprema

U zdjelu sipati prosijano brašno, dodati šećer, kvasac, jaje, ulje, vodu i sol. Izmiksati i ostaviti 5-10 minuta poklopljeno.

Nakon toga tijesto prebaciti na radnu podlogu i rukama ( ne treba valjak) oblikovati u krug veličine kalupa.
Kalup namazati (ja nisam jer sam koristila silikonski), prebaciti tijesto i ostaviti da miruje još oko 5 munuta.

Pomoću žličice utisnuti rub i šaru u obliku mreže. Nakon 5 minuta pogaču premazati sa žutanjkom i posipati sa posipom po želji - kod mene je to bio crni sezam.

Peći u prethodno zagrijanoj pećnici na 170 stupnjeva oko 15 minuta.

Posluživanje

Pogača nije jako visoka ali kad se uzme u obzir da se sastoji od samo 250 grama brašna to je u redu.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com