Sastojci

-1 salica 250ml.
-220gr. putera
-1/2 salice secera
-100gr. kakaa u prahu
-1 zlicica solli
-1 zlicica prasak za pecivo
-1 zlica vanilla extract
-4 velika jaja
-1 salica glatkog brašna
-1 salica Nutela krema

KREMA:

-226gr. krem sira(Philly)
-130gr. secera
-1/2 salice glatkog brašna
-60ml. slatko vrhnje
-2 velika jaja
-2 zlicice vanilla extract

Priprema

U malu serpicu otopite puter i secer..Sklonite sa ringle.. U to dodajte kakao,malo soli,prasak za pecivo i vanillu extract.Miksajte sve zajedno  a zatim dodajte jaja i brasno. Na kraju dodajte nutellu i miksajte sve zajedno..

FILL:

U omeksali krem sir dodajte secer i miksajte.Zatim dodajte brasno,vanillu extract ,slatko vrhnje i jaja. U pleh velicine 30x20  istresite vise od pola cokoladne smjese. Preko cokoladne smjese istresite krem sir kremu...

Ostatak cokoladne kreme rasporedite sa zlicom preko krem sira.Kao na slici... Zatim sa nozem  prelazite preko krem sira i gornje cokoladne smjese mijesajusci zajedno. Pecite u zagrijanoj pecnici na 180C oko 35-40min.Ja sam pekla 35 min.

Posluživanje

U cokoladno  tijesto mozete dodati i Frangelico(liker od ljesnjaka)ako imate...

Preuzeto sa: www.coolinarika.com