Sastojci

Punjenje:

-40 gr šunke
-40 gr kulena
-50 gr ementalera
-2 kašike kisele pavlake
-2 kašike kečapa
-prstohvat mirođije
-prstohvat pica-začina (ili origana)

Još:

-1 pakovanje (400 gr) šampinjona
-malo soli
-malo vegete
-malo malo
-malo ulja

Priprema

Šampinjone oprati i odvojiti korenčiće, pa kapice prevrnuti da se ocede.

Vatrostalnu činiju ili tepsiju podmazati uljem i u nju složiti šampinjone sa otvorima na gore.

U svaku kapicu staviti po par kapi ulja, malo soli, suvog biljnog začina i bibera.

Sitno, na kockice, naseckati šunku, kulen i ementaler.

Dodati kiselu pavlaku, kečap, malo mirođije i pica začina ili origana i sve izmešati i izjednačiti u kompaktnu masu.

Puniti svaki otvor šampinjona.

Odozgo posuti po par kapi ulja.

Peći u zagrejanoj rerni  oko 20 minuta na 180 stepeni, da lepo porumeni.

Poslužiti toplo kao prilog mesu.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com