Sastojci

Biskvit:

-5 jaja
-5 kašika brašna
-5 kašika šećera
-1 kašičica praška za pecivo

Fil:

-200 slatke pavlake
-400 krem sira
-3 kašike štaub šećera
-3 kašike mljevene plazme
-1 rum šećer
-1 mljevena želatina (10 g)

Još:

-150 plazma keksa
-mlijeko i eksrakt ruma za umakanje keksa
-3 slatke pavlake

Priprema

Odvojiti bjelanjake od žumanjaka. Umutiti ih u čvrst snijeg postepeno dodajući šećer, kašiku po kašiku. Potom dodavati pojedonačno žumanjke stalno muteći. Na kraju dodati brašno i prašak za pecivo i kuhačom sve laagano sastaviti. Istresti u veliki pleh od rerne obložen pek papirom i peći na 180'C 13-15 minuta. Izvaditi,prohladiti i poprijeko presjeći na pola.

Želatinu pripremiti po uputstvu sa vrećice.  Umutiti pavlaku u čvrst šlag, dodati sir, pripremljenu i otopljenu želatinu,  šećer i mljevenu plazmu.

Na tacnu staviti patišpanj, premazati polovinom krema, preko redati plazmice jedmu do druge, namočene u mlijeko sa rumom. Potom staviti drugi dio krema i na kraju patišpanj. Umutiti slatku pavlaku i premazati kolač. Ukrasiti po želji.

Dobro rashladiti u frižideru preko noći, služiti uz kafu, u dobrom društvu.  :)

Preuzeto sa: www.coolinarika.com