Sastojci

Biskvit

-8 bjelanjaka
-8 kašika šećera
-8 kašika brašna
-i još 2 dl vrućeg mlijeka

Krema

-8 žumanjaka
-8 kašika šećera
-5 kašika oštrog brašna
-5 dl mlijeka
-2 vanilij šećera
-250 gr margarina
-500 gr jagoda
-3 šlag pjene

Priprema

Umutiti bjelanca sa šećerom i dodati brašno. Lagano izmješati, i izliti u pleh obložen papirom za pečenje da se peče 20 minuta na 180 C. Ohladiti biskvit, odlijepiti papir i preliti vrućim mlijekom.

Umutiti žumanjce sa šećerom, dodati brašno i 1 dl mlijeka i dobro izmješati. Preostalo mlijeko staviti da prokuha zajedno sa vanilij šećerom, te dodati pripremljena žumanjca i napraviti puding. U mlaku kremu dodati margarin i dobro umutiti.

Šlag napraviti prema uputi proizvođača.

Redati kora, krema, u kremu ugusto utisnuti jagode, i na kraju šlag.
Uživajte!!!!!

Preuzeto sa: malakuhinjica.com