Sastojci

Tijesto

-160 g glatkog brašna
-1 zlica secera
-1/4 zlicice soli
-120 g hladnog maslaca
-3 zlice hladnog mlijeka

Nadjev

-60 g maslaca sobne temperature
-100 g secera
-1 jaje
-120 ml mlijeka
-1 zgnijecena banana
-70 g kokosovog brašna
-1 vanilin šećer
-1 zlica ruma

Dekoracija

-tostirani kokos
-cips od banane

Priprema

Najprije napravi tijesto tako sto ces pomijesati zajedno brasno, sol i secer. Smjesi dodaj maslac i vrskovima prstiju natrljaj ga u brasno dok ne dobijes komadice velicine manjeg zrna graska. Dodaj vodu i brzo umijesi neuredno tijesto. Umotaj tijesto u plasticnu foliju i spremi u hladnjak na 30 min.

U medjuvremenu napravi nadjev tako sto ces maslac i secer pjenasto izmutiti, pa dodaj jaje i bananu, te sve dobro izmijesaj u jednolicnu masu. Na kraju smjesi dodaj mlijeko, kokos, rum i vaniliju i sve jos jednom izmijesaj. Smjesa ce izgledati kao progrusano mlijeko, ali tako treba biti.

Rasladjeno tijesto tanko razvuci i rezi u krugove malo vece od kalupa koji koristis. Tijesto dobro utisni u dno i stranice kalupa. Svaki tart puni pripremljenim nadjevom do vrha. Od ove smjese mozete dobiti 1 veliki tart, 8 mini tarts ili 18-24 minijaturnih tarts, ako ih pecete u kalupu za muffins, opet ovisno o velicini kalupa.

Pripremljene tarts peci u zagrijanoj pecnici na 170 stupnjeva 15 - 30 minuta ovisno o velicini kalupa. Tarts trebaju biti lijepe zlatno-zute boje.

Na pleh oblozen papirom za pecenje stavi par zlica kokosa i rasporedi ga u jednom sloju, pa ga tostiraj u pecnici oko 3 min. Sve prebaci na resetku za hladjenje i dobro ohladi. Hladne tarts pospi sa malo tostiranog kokosa i dekoriraj sa cipsom od banane.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com