Priprema
Prvo skuvate karamel:Secer stavite u serpu,pustite da se otopi ne sme da pocrni nego da dobije finu karamel boju,preko njega sipate 1/2l mleka i na laganoj vatri svo vreme mesajuci kuvate dok se secer ne otopi. U ostatak mleka dodate zumanca i puding pa ukuvate u karamel,mesate na laganoj vatri zicom,kada se zgusne,sklonite sa vatre,umutite mikserom i prekrijte prozirnom folijom kako se ne bi stvorila korica na filu. Dok se fil hladi pripremite kore.
Za kore:
Rernu zagrejte na 200 stepeni. Od navedenih sastojaka ispecite 3 okrugle kore u kalupu promera 26cm.
Pomesajte brasno,plazmu i prasak za pecivo i ppdelite na 3 dela. Umutite 3 belanca sa 3 kasike secera,dodajte jedno zumance i jos kratko umutite. Sipajte brasno sa plazmom i lagano silikonskom spatulom pomesajte. Kalup oblozite alu folijom,sipajte masu za koru,poravnajte i pecite 15 minuta,treba fino da porumeni. Kada je pecena prerucite na zicu,foliju odvojite nakon 5 minuta,videcete kako se lepo i lako skida . Od ostalih sastojaka ispecite jos 2 kore na isti nacin.
Posto vam se karamel fil ohladio,a moze biti i mlak ne potpuno hladan,umutite slatku pavlaku,dodajte karamel fil i jos kratko umutite da se sve izjednaci. Odlozite mikser,dodajte plazmu i sve pomesajte silikonskom spatulom.
Redjate kora+fil+kora+fil+kora.
Odgore dekorisite po zelji:)
Preuzeto sa: www.coolinarika.com