Priprema
Umutiti 250 gr maslaca penasto sa 200 gr prah šećera i 1/2 štapića vanile. Dodati 4 sveža žumanceta i na kraju postepeno umešati 500 gr malina. Sve dobro umutiti da se smesa izjednači. U posebnoj posudi, većoj, na krupnije komade izlomiti 300 gr piškota. Preko toga sipati smesu sa malinama i sve dooooobro izmešati, da maline oblože svaki keksić.Kalup dim. 12x32 cm obložiti providnom folijom i izručiti smesu vodeći računa da ne ostanu rupice. Poravnjajte kašikom, prekrijte folijom i ostavite na hladnom par sati da se stegne. Hladan kolač preručiti na odgovarajuću tacnu. Pažljivo skiuti foliju i po potrebi malo "zagladiti" nožem. Odozgo možete staviti šlag, ili iskoristiti ona belanca pa napraviti šam, ili preliti belom čokoladom.
Ako koristite maline iz zamrzivača, odledite ih ali iskoristite i sok koji puste.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com