Sastojci
Podloga-2 čaše (250 ml) poprženih,oguljenih lješnjaka
-1,5 čaše datulja namočenih u vodi
-2vž kakava
-2vž maslaca biljnog ili običnog
Nadjev
-2 čaše namočenih datulja
-3vž kakava
-3vž maslaca
-prženi mljeveni lješnjaci po potrebi
-300g malina
Priprema
Lješnjake staviti u multipraktik, mjesati dok nisu samljeveni, dodati namočene datulje, kakav i maslac. Mora biti fina masa, da se može utisnuti u kalup za torte premjera 26 cm.Ako je potrebno dodati vode od datulja.Za nadjev izmješati u multipraktiku namočene datulje sa malo vode,dodati kakav i maslac. Po potrebi dodati mljevene lješnike, da postane fina mazljiva krema.
Obruč kalupa obložiti prozirnom folijom, utisnuti podlogu,staviti maline i premazati nadjevom, prekriti folijom i staviti u hladnjak, da se stisne. Okrasiti po želji.
Posluživanje
Ja sam koristila smrznute maline, koje sam predhodno otopila.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com