Sastojci

Za biskvit:

-6 kom bjelanjaka
-6 kasika secera u prahu
-2 kasike limunovog soka
-1 vanilin šećer
-50gr przenih mljevenih ljesnika
-150gr krupnije mljevenih oraha

Za krem:

-6 kom zumanjaka
-6 kasika secera
-2 kom vanilin šećer
-1 puding okus vanilija
-2 kasike gussnela (gustina)
-5dcl mlijeka
-3dcl soka od narandže
-ribana korica od 2 narandze
-100gr maslaca
-1dcl slatkog vrhnja
-2 slag kreme od vanilije
-coko stapici,filetirana narandza,listici mente

Priprema

Pomijesati vanil secer sa secerom u prahu

Pomijesati ljesnike i orahe

Mutiti bjelanjke uz postepeno dodavanje secera i limunovog soka u cvrst snijeg

U umucene bjelanjke dodati orahe i ljesnike uz ganamo mijesanje

Smjesu istresti na pleh oblozen papirom za pecenje i ravnomjerno rasporediti.

Peci na 180C oko 15min(biskvit ce se odvojiti or ruba papira za pecenje kada je gotov)

Ohladiti ga i isjeci na tri jednaka dijela

U mlijeko dodati secer,vanil secer,ribanu koricu narandze i pola soka od narandze te staviti da prokuha pa smanjiti temperaturu na minimum.

Zumanca pomijesati sa polovinom soka,dodati prah za puding,dodati i gustin i sve izmiksati da ne bude grudvica.

Izmiksanu masu uliti u mlijeko i kuhati uz neprestano mijesanje dok se masa ne stegne.

Prekriti je sa prozirnom folijom i ohladiti.

Pjenasto umutiti 100gr maslaca pa dodati ohladjenu masu i sve sjediniti.

U sjedinjenu masu umijesati i 1dcl umucenog vrhnja za slag,

Podijeliti masu ma 3 jednaka dijela i premazati preko biskvita.

2 slag kreme od vanilije umutiti prema uputstvu te s njima dekorisati kolac.

Dekoraciju upotpuniti sa filetiranim narandzama,listicima mente i coko stapicima

Posluživanje

Kolac predhodno ohladiti pa posluziti..

Preuzeto sa: www.coolinarika.com