Sastojci
Biskvit-4 zumanjka
-2 jaja
-6 zlica secera
-1 zlica vode
-6 zlica glatkog brašna
-1 vanilin šećer
-1 Prašak za pecivo
-1 limun - korica
-prstohvat soli
Nadjev od visanja
-500 ml vode
-400 g visanja
-6 zlica secera
-1 puding od malina ili jagoda
-1 vrecica zelatine
-5 zlica vode
Slasticarska krema
-500 ml mlijeka
-4 zlice secera
-1 vrecica pudinga vanilin
-2 zumanjka
-1 vrecica zelatine
-5 zlica vode
-1 limun sok i korica
-4 bjelanjka
Priprema
Najprije napravi biskvit tako sto ces zumanjke, jaja i secer pjenasto izmutiti. U posebnu zdjelu pomijesaj brasno, vaniliju, prasak za pecivo, sol i koricu od limuna. U jaja umijesaj vodu i dodaj mjesavinu sa brasnom, pa sve lagano izmijesaj spatulom. Najveci pleh od pecnice premazi maslom i pospi brasnom, pa izlij pripremljeni biskvit i dobro poravnaj. Peci biskvit u zagrijanoj pecnici na 180 stupnjeva oko 10 min. Prebaci na resetku i potpuno ohladi.U medjuvremenu napravi nadjev od visanja tako sto ces 2/3 vode staviti da uskuha i kad uskuha dodaj visnje i neka prokuhaju par minuta. U ostatku vode razmuti puding i secer i dodaj visnjama, pa kuhaj dok se ne zgusne. Skini sa vatre. Zelatinu otopi u vodi i kada nabubri dodaj je u vreli puding. Mijesaj dok se zelatina ne otopi. Od ove smjese odvoji 5-6 zlica zelea bez voca u posebnu zdjelicu. Ovime ces premazati zadnju gornju koricu. Ostavi sve sa strane neka se prohladi.
Za slasticarsku kremu stavi 2/3 mlijeka da uskuha, a u ostatku mlijeka razmuti puding, secer i zumanjke. Uskuhalom mlijeku dodaj razmuceni pudig i kuhaj dok se ne zgusne, skini sa vatre. Zelatinu otopi u vodi i kada nabubri dodaj je vrelom pudingu, pa mijesaj dok se ne otopi. Umijesaj koricu i sok od limuna. Bjelanjke izmuti u cvrst snijeg i lagano ga spatulom umijesaj u vreo puding.
Hladan biskvit prerezi uzduzno na tri dijela. U dublji kalup odgovarajuce velicine polozi prvi dio biskvita i izlij cijeli nadjev od visanja. Preko polozi drugi dio biskvita i preko njega izlij cijeli nadjev od slasticarske kreme, poravnaj i polozi treci dio biskvita. Cijelu povrsinu zadnjeg biskvita premazi sa zelatinom koju ste odvojili.
Kolac prekrij plasticnom folijom i spremi u hladnjak da se nadjevi dobro stisnu i kolac rashladi, najbolje preko noci. Sutradan kolac rezi na kocke ili pravokutnike, dekoriraj po zelji i serviraj uz salicu caja ili kave.
Preuzeto sa: coolinarika.com