Sastojci

-50 dkg ribiza
-4 žlice šećera ( kristal)
-2 vrečice vanilin šećer
-5 listova želatine
-4 žlice narančinog soka

Za ukrašavanje:

-1 dl tučenog slatkog vrhnja
-naribana narančina korica
-piškote

Priprema

Ribiz operite, ocijedite pa skinite bobice sa grozdića. Potom ih stavite u posudu, dodajte šećer, prelijte s 3 dl vode i kuhajte 2-3 minute.

Skinite s vatre pa umiješajte vanilin-šećer. Želatinu namočite u hladnu vodu, pa kada nabubri, ocijedite ju, stvaite u posudicu, prelijte narančinim sokom i lagano zagrijte da se otopi. Umiješajte u skuhani topli ribiz. Lagano izmješajte.

Ulijte smjesu u dublju zdjelu. Kad se ohladi premjestite u hladnjak da se dobro stegne.

Posluživanje

Prije posluživanja ukrasite tučenim slatkim vrhnjem i pospite naribanom korom naranče. Slastica najbolje odgovara poslužena s piškotama.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com