Sastojci

Za korice:

-3 kašike džema od šipaka
-100 g masti
-1 kašičica sode bikarbone
-2 vanilin šećera
-150 g šećera
-1 jaje
-500 g brašna

Za fil:

-1 l mleka
-12 kašika griza
-1 kašika šećera
-125 g margarina
-125 g prah šećera
-50 g mleka u prahu

Priprema

Za korice:

Izmešati i staviti da provri: 7 kašika vode, džem, mast, šećer i sodu bikarbonu. Kad se masa prohladi, dodati celo jaje, vanilin šećer i brašno. Ovu masu dobro ujednačiti, pa od nje na prevrnutom plehu obloženom pek papirom ispeći 5 - 6 korica.

Za fil:

Skuvati mleko, 1 kašiku šećera i griz. Umutiti margarin sa prah šećerom i mlekom u prahu, pa pomešati sa ohlađenim grizom.

Folovati korice, ostaviti da se ohladi i da se otpuste korice, pa seći na kocke.

Posluživanje

Svaku kocku posuti čokoladnim mrvicama ili kokosom ili ukrasiti umućenom slatkom pavlakom.

Napomena: umesto masti, možete u korice staviti 125 g margarina.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com