Sastojci

-količina po potrebi tikvica
-so
-mleveni biber
-začini po želji (mirodjija, origano, peršun, vegeta....)
-ulje
-2/3 od ukupne količine pšeničnog brašna
-1/3 kukuruznog brašna
-jaje
-parmezan iz kesice

Priprema

Prema količini tikvica odredite broj jaja  i sve ostalo,  bitno je samo da stavite 1/3  kukuruznog brašna,  od njega će tikvice biti hrskave.   Začine birajte po želji,  sve što volite.

Tikvice ogulite skroz ili samo površinski deo ili ako volite i ako su mlade,  ne mora.  Isecite  ih na krugove ili na koso, debljine do pola cm.

U činijicu pomešajte brašna i začine,  a u drugu umutite jaja.  Tikvice prvo umočite u brasno a zatim u  jaja  i redjajte na papir na plehu.

Odozgo ih pospite  seckanim peršunom i parmezanom i poprskajte malo uljem.  Pecite u dobro ugrejanoj rerni na 220 stepeni, 10-ak minuta,  dok porumene. 

Preuzeto sa: www.coolinarika.com