Sastojci
-1 vece pakovanje piskota
-200ml. slatke pavlake (mliječne)
-400 gr. Mascarpone ili krem sira
-10 kasika šećer u prahu
-300 gr. mlevenog keksa
-1 kasicica vanilin šećera ili arome vanile
-200 gr. margarina /maslaca
-2 kes. nes kafe skuvane u 4 dcl.vode
-1 kesica kremfiksa
-1 kasika kakao praha
-1 vece pakovanje piskota
-200ml. slatke pavlake (mliječne)
-400 gr. Mascarpone ili krem sira
-10 kasika šećer u prahu
-300 gr. mlevenog keksa
-1 kasicica vanilin šećera ili arome vanile
-200 gr. margarina /maslaca
-2 kes. nes kafe skuvane u 4 dcl.vode
-1 kesica kremfiksa
-1 kasika kakao praha
Priprema:
Korica:
U 300 g mlevenog keksa dodati jedan omeksali margarin, 5 kasika secera u prahu. Zamesiti suve sastojke sa jednom soljicom skuvane nescafe (prethodno skuvati dve kesice nescafe u 4 dcl vode i ohladiti). U okrugli kalup dimenzija 25 cm, po dnu utapkati prstima koricu.
Fil:
Umutiti 200 ml slatke pavlake, dodati kremfix sa 5 kasika prah secera, mutiti oko 3 min. i dodati krem sir,(ako stavljate neki obican krem sir ili sirni namaz,pojacati secer u prahu staviti 10 kasika). Nastaviti mucenje oko par minuta.
Uzeti modlu sa koricom, dodati trecinu fila, po filu redjati piskote, koje smo umakali u nescafe, u koju smo dodali jednu kasiku arome vanile. Na ovu deminziju potrosi se jedno celo pakovanje piskota, slazete po zelji. Stavi se druga trecina fila, po njoj opet piskote umocene u kafu, i po vrhu ostatak fila. U cedaljku stavimo kasiku kakao praha i pospemo po vrhu. Ostaviti da se stegne par sati u frizider.
Preuzeto sa: coolinarika.com