Sastojci
Kora-9 jaja
-9 kasika secera
-9 kasika brasna
-4 kasike kakao
-1 prasak za pecivo
-6 kasika vruce vode
1 fil
-1l mleka
-150g gustina
-10 kasika secera
-100g milka cokolade, noisette
-250g margarina ili maslaca
2 fil
-200g milka cokolade, noisette
-5 kasika secera
-5 kasika mleka
-150g margarina ili maslaca
-8 kasika mlevenih oraha
Preliv za kore
-2,5dl mleka
Priprema
Umutiti jaja i postepeno dodavati secer, kad secer pobeli, dodati brasno pomesano sa kakaom i pecivom, zatim vodu. Smesu podeliti na dva dela i svaku koru peci na 180 stepeni.Prvi fil.
U litri mleka zakuvati gustin i secer, kad se zgusne dodati cokoladu, ostaviti da se ohladi. U ohladjeni fil umutiti margarin.
Drugi fli.
Istopiti zajedno, margarin, secer, mleko i cokoladu, skloniri sa sporeta i dodati mlevene orahe, ostaviti da se ohladi.
Filovanje, staviti koru na tacnu i preliti je mlekom, malo jace od 1dl. Staviti drugi fil, pa odgore prvi, pa opet koru natopiti mlekom, staviti prvi fli i zavrsiti drugim filom. Moze odgore jos posuti mlevenim orasima.
Preuzeto sa: coolinarika.com