Sastojci

Biskvit
4 jaja
150 g šećera
200 g Glatkog brašna
1 Prašak za pecivo

Preliv
500 ml Slatkog vrhnja
300 ml mlijeka
200 ml vrhnja za kafu 12% mm(jedna čašica)

Još
300g gotovog karamel preliva

Priprema

Upaliti rernu na 180 stepeni. Jaja zajedno sa šećerom dobro umutiti da pobijele. Umućenoj smjesi dodati brašno i prašak za pecivo i sve dobro sjediniti pa izliti u tepsiju dimenzija 20 x 30. Tepsiju prije toga pomastiti i pobrašniti. Peći 20-25 minuta da blago porumeni i da proba sa čačkalicom bude suha.

Dok se biskvit peče u dubljoj zdjeli pomiješamo vrhnja i mlijeko. Pečen i malo prohlađen biskvit izvadimo iz tepsije, a pola preliva izlijemo u tepsiju i vratimo biskvit s tim da sada donju stranu okrenemo da nam bude gore i nabockamo je čačkalicom.Ostatak preliva lagano sipamo po biskvitu. Ostavimo desetak minuta pa kolač premažemo karamel kremom.Ostavimo preko noći da kolač dobro upije mlijeka..

Mlak kolač i hladan preliv.....

Ja sam ovdje koristila gotov karamel, jer je jednostavnije, a imamo ga za kupiti.Nekoliko puta sam pravila i svoj karamel koji mi jednostavno nije bio to.

Poslužiti uz šoljicu fine kafe.

Preuzeto sa: coolinarika.com