Sastojci:
- 240 gr mljevenog keksa(ja sam koristila petit beurre)
- 120 gr maslaca
- 200 gr čokolade za kuhanje
- 100 gr mliječne čokolade
- 120 gr maslaca
- 80 ml tople vode
- 4 kom žumanjka
- 4 kom bjelanjka
Priprema:
Samljeti kekse u multipraktiku, staviti ih u zdjelu i preliti sa rastopljenim maslacem. Izmješati rukom (dobit će se suha mrvičasta smjesa) te je utisnuti u kalup promjera 25cm.
Izlomiti čokoladu u zdjelu, dodati maslac izrezan na kockice, staviti u mikrovalnu da se otopi. U otopljenu čokoladu dodati toplu vodu i žumanjke. To zajedno izmiksati. U drugoj zdjeli izmiksati snijeg od bjelanjaka i špatulom ih umiješati u čokoladu. Tako pripremljenu smjesu istresti u kalup na pripremljenu podlogu.
Ja sam stavila 2 šlag pjene.
Ukoliko želite možete staviti Genache kremu.