Priprema
Pripremiti mali okrugli kalup za tortu 18 cm.Dno kalupa oblozit papirom za pecenje, a obruc umotat prozirnom folijom.
* Kolicina sastojaka je za ovaj mali kalup, ako zelite koristit veci povecajte kolicinu*
Sladoled treba biti lagano otopljen da bi ga dalje obradili za ovu torticu.
Koristite gotovi kupljeni sladoled od vanilije ili napravite prethodno domaci.
Ja sam radila domaci po ovom receptu i odlican je .
Cim stroj zavrsi svoj posao, sladoled je bas takav odlican za dalju obradu.
U 125 ml gustog kokosovog mlijeka razmutit secer u prahu te pomijesat sa sladoledom.
*Ukoliko je kokosovo mlijeko vec zasladjeno, a znam da od nekih proizvodjaca vec jeste, onda izostavite secer*
Maline prethodno oprati i lagano posusit sa kuhinjskim papirom, pri tome pazit da se ne zgnjece. Te ih dodati u sladoled i lagano zlicom izmjesat.
Podloga:
Na pari otopit bijelu cokoladu.
Sladoled rolice ubacit u vrecicu i izmrviti.
*** Malo sam pobrkala korake pripreme u pisanju recepta :) Podlogu napravit PRIJE SLADOLED KREME, utisnut u kalup i staviti u zamrzivac da se malo stegne dok pripremate kremu***
Pomijesat otopljenu cokoladu i mrvice. Podlogu utisnut na dno kalupa. Preko podloge uliti sladoled kremu.
*Ja sam imala 600 g sladoleda i kalup je bio pun do vrha*
Torticu staviti u zamrzivac da se stisne najmanje 5-6 sati. Mora ravno stajati !!!
Torticu izvaditi ca 30 minuta prije posluzivanja iz zamrzivaca. Nakon sto je ostajala na sobnoj temperaturi 15-20 minuta, skinuti obruc, ukloniti foliju i ukrasiti po zelji.
Sjeci komade i posluzit na tanjurice.
Sacekat jos oko 10-tak minuta i tek onda konzumirat. Tako je najljepsa, jer malinama treba nesto malo duze da otpuste. U suprotnom ce vas tuci po zubima :)
A sad bi moglo i ljeto pocet :)
Uzivajte :)
*** Jos jedna napomena. Ukoliko se torta ne pojede sva odmah. Vratiti u zamrzivac, al' bez obruca, poklopiti sa nekom zdjelom***
Preuzeto sa: www.coolinarika.com