Brze štanglice od keksa i oraha. U gomili sitnih kolačića i one su našle svoje mesto baš iz te jednostavnosti pripreme, gde se sve otopi, umuti i izlije. Prelijemo glazurom i kasnije samo iseckamo.
brze stangle
Sastojci:
  • 200 gr šećera
  • 150 ml vode
  • 125 gr margarina
  • 100 gr čokolade
  • 150 gr mlevenih oraha
  • 220 gr mlevenog keksa ( može da varira od vlažnosti u samom keksu i birajte posni ukoliko pravite posnu verziju ovog kolačića )
Glazura:
  • 100 gr čokolade
  • 3 kašike ulja
Priprema:
Vodi dodati šećer pa staviti na vatru da provri.
Kada je provrilo i šećer se otopio dodati iseckan margarin i izlomljenu čokoladu  pa malo mešati dok se i oni ne otope.
Skloniti sa vatre pa dodati orahe, promešati pa dodati skoro sav keks.
Sjediniti pa ako je retko ( retko je ako je kao skuvani puding ) treba da je malo gušće.
U jedan manji plehić, kalup ili nešto slično, dimenzija nekih 25 x 15 cm ili malo manji, nemojte veći staviti papir za pečenje na dno i ivice.
Izliti celu smesu i poravnati.
Preko staviti glazuru.
Otopiti čokoladu sa uljem i preliti preko, prodrmati da glazura lepo legne pa staviti u frižider na nekoliko sati da se stegne pa iseći u štanglice i poslužiti.
Na fotografiji je cela mera koja se dobije, možda još koji kolačić, nekih 3 ili 6 jos uz to.
Prijatno.