Sastojci

Kore (x2)

-3 žlice zobenih pahuljica
-puna žličica kakaa sa smanjenim udjelom masti
-2/3 žličice praška za pečenje
-zaslađivač po želji
-1 žlica jogurta
-1 jaje

Krema:

-350-400gr svježeg posnog sira
-zaslađivač po želji
-1 žličica arome vanilije
-1,5 žličica želatine + 2 žlice vode

Priprema

Zagrijati pećnicu na 190 stupnjeva. Pomiješati zobene, kakao, prašak za pečenje i zaslađivač (kod mene tri razmrvljene tabletice zaslađivača).

Dodati jogurt i jaje te kratko sve izmiksati. Izliti smjesu na pek papir i peći u okluglom kalupu promjera 18cm ili 20cm nekih 5-8min. Kore su brzo gotove. Ponoviti postupak i ispeći još jednu koru. Ohladiti.

Krema

Želatinu pomiješajte s vodom i ostavite da nabubri. U malom lončiću zagrijati jednu žlicu vode, dodati želatinu i otopiti. Svježi sir pomiješati sa zaslađivačem (kod mene 6 razmrvljenih tabletica), aromom vanilije i otopljenom želatinom.

Slaganje: kora-krema-kora. Hladiti u frižideru najbolje preko noći.

Po želji napravite čokoladnu kremu i dodajte kakaa sa smanjenim udjelom masti.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com