Sastojci  

-500 g svježeg ili smrznutog graška
-1 veća mrkva
-vezica peršunovog lista
-2 žlice ulja
-1 žličica šećera
-1 žličica mljevene slatke paprike
-2 žlice brašna
-soli ili vegete po ukusu

Priprema

Mrkvu ogulite i nasjeckajte na tanke ploškice i stavite ju kuhati u 1l posoljene vode kad provri u vodu sipajte smrznuti grašak (kad imate svježi stavite zajedno s mrkvom)

Kad grašak omekša (ali da se ne raskuha) procijedite ga a vodu u kojoj se kuhalo sačuvajte.

Na ulju popržite šećer da se blago karmelizira, maknite s vatre i naglo istresite grašak s mrkvom promješajte pospite sitno sjeckanim peršinom i sitnom paprikom.

U čaši razmutite brašno s malo hladne vode da nema grudica, prelijte preko graška i promješajte, vratite na štednjak i sipajte vodu u kojoj se grašak kuhao samo onoliko koliko želite da vam grašak bude gust. Dakle sipajte lagano vodu i mješajte. kuhajte još jedno 10 min. ako treba dosolite ili po vegetite i možete služiti uz bilo koje pečeno ili pohano meso ili kao ja ovaj put uz Sojine medaljone
od srca zahvaljujem

Posluživanje

Pokraj graška kao prilog može se poslužiti i pire krumpir, tada grašak ujedno služi i kao umak i možete ga napraviti nešto rijeđi.

Preuzeto sa: www.biljnaapoteka.info