Sastojci

-5 jaja
-5 s. kasika brasna
-5 s. kasika secera
-1 kesica vanilin secera
-1 mala kasika praska za pecivo

ZA FIL

-250 gr mascarpone sira
-1 kecica slag pjene
-1½ dcl slatkog vrhnja
-2 s. kasike staub secera
-1 mala kasika vanilin ekstrakta
-10 komada jagoda ili po zelji

Priprema

U dublju zdjelu staviti jaja, ne treba razdvajati, umutiti, dodati secer i mutiti dok ne postane pjenasto.
Dodati brasno pomjesano sa pzp i lagano izmjesati, na najmanjij brzini.
Istresti u tepsiju sa pek papirom i peci oko 10 min mozda i krace....sve zavisi od rerne.

Pecen biskvit izvaditi i odma, onako vruce sa pek papirom zaviti u rolat i ostaviti da se ohladi
Moja tepsija je 36 x 30

Za fil, umutiti slatko vrhnje sa slag pjenom, staub secerom i v. ekstraktom, u umuceno dodati sir i sve skupa umutiti. Jagode izrezati.....

Ohladjen biskvit, odmotati, premazati filom, posuti jagodama i ponovo zarolati.

Ukrasiti po zelji, moze se premazati filom ili ostaviti pa posuti staub secerom ili kako vec volite....

Kod mene ovaj ima tackice, malo sam se igrala....odvojila sam dio smjese i stavila malo kakaa, pravila male tackice....stavila u rernu na 1-2 min. i onda presula ostatak zutog tijesta

Preuzeto sa: www.coolinarika.com