Sastojci
Podloga-13-14 petitbeurreastih keksa (ili još toliko ako želite dodatni red iznad voćnog sloja)
Prvi sloj
-1 puding od čokolade
-par žlica šećera (ovisno o količini navedenoj za pripremu pudinga, ovdje 4 žlice)
-4 deci mlijeka
Drugi sloj
-25 deka kupina (to je recimo mjerica)
-3 žlice šećera
-1 vanilin šećer
-2 žlice gussnela/gustina
-pola deci vode
Treći sloj
-25 deka čokolade za kuhanje
-4 deci vrhnja za šlag
Priprema
Na dno manjeg protvanja poslažite kekse. Skuhajte čokoladni puding prema uputama na vrećici, ali malo gušće (umjesto pola litre mlijeka stavite 4 deci). Nalijte preko keksa.Kupine zdrobite sa gnječilicom za pire, dodajte šećer, vanilin šećer te pola deci vode u kojem ste razmutili gustin. Stavite na vatru, prokuhajte te kad se zgusne (miješajte pjenjačom, brzo se zgusne) prelijte i razmažite po pudingu. (Ako želite da kolač bude još malo viši, sad dodajte još jedan red keksa.)
Vrhnje zavrijte te skinite s vatre. Umiješajte čokoladu iskomadanu na kockice. Miješajte dok se čokolada ne otopi i prelijte po sloju od kupina.
Dobro ohladite te uživajte!
* Kolač nije previsok, nije ni presladak, ni preizdašan. Idealan je recimo kao desert nakon oooooobilnog nedjeljnog ručka jer će za maleno čoko zadovoljstvo svatko uvijek pronaći još malo mjesta :)
Preuzeto sa: www.coolinarika.com