Sastojci

Beze korica

-5 belanaca
-250 g secera
-1 kasika sirceta (octa)
-1 ravna kasika brasna

Fil 1.

-300 g oraha
-2 dl mleka ili vode
-naribana korica narance
-8 kasika secera
-2 vanil secera
-100 g cokolade
-125 g maslaca

Fil 2.

-500 g slag pene (u prahu)
-250 g krokanta od oraha ili lesnika

Za dekoraciju

-200 g slag pene
-200 g cokolade (za premazivanje beze korica)

Priprema

Umutiti cvrstu penu od belanaca, dodati postepeno secer i na kraju kasiku brasna i sirceta.

Smesu poravnati u velikom plehu od pecnice, koji je oblozen masnim papirom.

Koricu vise susiti nego peci, na 125 C oko 1, 5 sat.

Ohladjenu koricu podeliti na 2 lente i premazati rastopljenom cokoladom (nije obavezno).

Za prvi fil, mlevene orahe popariti sirupom od secera ili vrelim mlekom, u koji smo dodali naribanu koricu nrandze.

U jos toplu smesu dodati cokoladu i mesati dok se ne otopi, a kad se prohladi umesati maslac.

Za drugi fil, umutiti slag penu (u prahu) sa vodom ili mlekom (oko 7, 5 dl) i dodati usitnjeni krokant.

Staviti prvo fil sa orasima a preko njega fil sa krokantom, i ukrasiti preostalim slagom.

Dobro rashladiti pre sluzenja, i po zelji posuti listicima badema, vidi presek .
Krokant – rastopiti 125 g secera kao karamel i dodati 125 g oraha ili lesnika. Izmesati i sipati na nauljeni tanjir. Kad se ohladi, usitniti u avanu/muzaru.

Posluživanje

Ovu ledenu poslasticu mozete posluziti kao kolac (dobijate dve izdasne lente) ili torticu, tako sto cete jednu nafilovanu lentu staviti na drugu…cuvati na hladnom, a odlicna je i zamrznuta….poput sladoleda.;)))
Slag penu u prahu mozete zameniti ulupanim slatkim vrhnjem.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com