Sastojci

Kora

-mleveni keks 200 g
-otopljeni margarin 100 g
-gazirani sok 50 ml

Fil

-jogurt 500 ml
-slatka pavlaka 200 ml
-secer 5 kasika
-zelatin 2 kesice
-kajsije 5 komada
-nektarine 5 komada

Preliv

-preliv za torte 1 kesica
-slag 1 kesica
-nektarine 3 komada

Priprema

Keks pomešati sa otopljenim margarinom i sokom pa formirati koru u okruglom kalupu (26 cm). Ostaviti u frižider. Jogurt sipati u šerpicu, dodati šećer i staviti na tihoj vatri da se šećer istopi. Želatin preliti sa malo vode (tek da ogrezne) sačekati par minuta da nabubri.

Kada se šećer u jogurtu istopio i jogurt zagrejao skloniti ga sa vatre (ne treba da vri) dodati nabubreli želatin i mešati sve dok se želatin ne istopi i sjedini sa jogurtom. Ostaviti sa strane da se skroz ohladi.

Iseckati kajsije i nektarine, izmutiti slatku pavlaku.

Kada se jogurt ohladio pomešati ga sa slatkom pavlakom. Mešati kašikom. Dodati iseckano voće i sve lepo izmešati.

Sipati fil u kalup preko keksa i ostaviti u frižider da se skroz stegne.

Očistiti nektarine iseckati ih pa ih poređati preko torte. Pripremiti preliv prema uputstvu pa preliti preko torte. Ostaviti opet u frižider da se stegne. Posle par sati skinuti obruč sa kalupa pa ukrasiti tortu umućenim šlagom

Posluživanje

Kada se torta dobro ohladi posluziti je uz popodnevnu kafu  u vrelim letnjim danima.

Preuzeto sa: www.coolinarika.com