Priprema
U zdelu staviti samleveni keks, ( ja sam koristila Graham cracker koji je već samleven ) dodati iseckane orahe i otopljen puter i rukom sve sjediniti.Kalup, veličine 25cm X 10cm obložiti sa providnom folijom. Sipati masu od keksa i rukom utisnuti svuda po dnu. Ostaviti sa strane.
U zdelu sipati gusti jogurt, kvark sir,( ako nemate kvark sir možete koristiti i mascarpone sira, koji sam ja koristila jer u ovom mom selu nema kvark sira ) šećer, limunovu koricu i sve dobro sjediniti u homogenu masu.
Želatin preliti sa polovinom hladnog mleka i dobro izmešati a drugu polovinu dobro zagrejati i preliti preko želatine i izmešati u glatku masu. Sipati u masu od sira i sve dobro sjediniti.
Sipati pola mase preko utisnutog keksa, poređati pola količine malina, koje ste prethodno oprali i ostavili da se osuše,preko malina sipati i drugi deo sira i preko naređati preostale maline.
Ostaviti u frižider da se malo stegne,podignuti foliju preko malina i prekriti ih i ostaviti u frižider najmanje 3 sata da se masa stegne.
Prijatno!!
Posluživanje
Ako nemate kvark sir a mascarpone sir vam je skup, možete da stavite 175 g rikota sir i 75 ml kisele pavlake.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com