Sastojci

Bijeli biskvit

-5 bjelanjaka
-5 žlica šećera
-3 žlice ulja
-4 žlice brašna glatkog
-1/2 paketića praška za pecivo

Krema

-5 žumanjaka
-150 g šećera
-3 paketića vanil šećera
-4 žlice gusitna
-500 ml mlijeka
-250 g maslaca
-100 g čokolade za kuhanje

Još potrebno

-200 g petit beurre keksa
-mlijeka za namočiti kekse
-2 vrećice šlag pjene
-kokosa za posipanje

Priprema

Biskvit

Izmiksati bjelanjke skoro do kraja, dodati šećer i ulje, miksati do kraja. Lagano, lagano umiješati (ne mikserom) brašno pomješano sa p.z.p. Razvući smjesu žlicom u namašćenom i pobrašnjenom plehu (ja pećem u 21×36). Peći na 175’C oko 15tak minuta dok sasvim malo požuti . Pečeno, mlačno lagano natopiti sa dvije žlice toplog mlijeka.

Krema

Žumanjke, gustin i dve žlice mlijeka izmiksati i ukuhati u vruće mlijkeo kojem je dodan šećer. Kad je krema čvrsta, kuhana, u vruće umiješati maslac.
Kremu podjeliti na dva jednaka dijela. U jedan dio umješati omekšalu čokoladu, a drugi ostaje žut.

Slagati

Biskvit – crna krema – red petit keksa namočenih u mlijeko – žuta krema – šlag pjena – posipati kokosom.

Napraviti dan ranije, mora malo odstajati. Ja pokrijem protvan prozirnom folijom, pa sljedeći dan stavljam šlag pjenu po vrhu i posipam kokos!!!
Držati u frižideru, servirati hladno!

Posluživanje

Kolač se može raditi u obliku torte (26 cm), tada kod slaganja na bijelu kremu staviti još jedan red petit keksa, tek onda šlag i posipati kokosom!

Preuzeto sa: www.coolinarika.com