Sastojci
Za kremu:-2 kesice pudinga sa ukusom slatke pavlake
-500 ml mleka
-10+5 kašika šećera u prahu
-200 ml slatke pavlake
-2 čaše kisele pavlake
-1 kesica želatina
I još:
-oko 200 g keksa
-1 velika kutija piškota
-po potrebi voćnog soka (za natapanje piškota i keksa)
-100 g bele šlag kreme
-100 ml gazirane vode
-oko 400 g višanja
-1 kašika griza
Priprema
Puding sa 10 kašika šećera skuvati u mleku i skloniti da se ohladi. Ohlađen puding izmiksati, dodati mu kiselu pavlaku i 5 kašika šećera i lepo umutiti, pa postepeno dodavati umućenu slatku pavlaku da se sve sjedini. Želatin pripremiti prema uputstvu sa kesice i dodati u fil, pa ga staviti u frižider.Višnje očistiti od koštica i iscediti sok, pa im dodati kašiku griza i izmešati. Keks umakati u sok i ređati ga na dno pleha, preko njega staviti polovinu fila i na fil rasporediti polovinu oceđenih višanja. Zatim poređati piškote umakane u soku, preko njih naneti preostali fil i preko fila staviti ostatak višanja. Šlag kremu umutiti sa kiselom vodom i premazati kolač. Ostaviti ga u frižider da prenoći.
Preuzeto sa: www.recepti.com