Sastojci

-1 veća tikvica
-3 jajeta
-3 kašika Pšeničnog oštrog brašna
-1 ravna kašika soli
Potrebno je umutiti dve ovakve kore.

Za zelenu koru je potrebno :

-2 jajeta
-1 dl ulja
-1 čaša jogurta
-3 kašika brašna
-1/2 kašičice praška za pecivo
-1/2 kašičice soli
-100 gr obarenog i iseckanog spanaća

Za fil je potrebno :

-300 gr sira
-2 kuvana jajeta
-200 ml majoneza
-1 kašičica senfa
-po ukusu soli
-po ukusu bibera
-300 gr šunke
-100 gr kačkavalja

Priprema

Tikvice oljuštiti i izrendati.Posoliti i ostavite ih 20 minuta da puste vodu. Belanca odvojite od žumanaca i umutite ih u čvrst šam.Zatim dodati žumanca i mutite ih dok ne postanu penasta. Isključiti mikser pa dodati isceđene tikvice i brašno.Lagano varjačom promešati dok masa ne postane kompaktna. Isipati u pleh obložen pek papirom.Peći na 200 C dok ne porumeni. Postupak ponoviti za još jednu identičnu koru.

Za treću koru je potrebno da belanca odvojite od žumanaca i umutite ih čvrsto ,dodajte žumanca,mutite dok ne postanu penasta.Isključite mikser pa dodajte spanać,ulje,so,jogurt,brašno pomešanim sa praškom za pecivo.Lagano promešati i isipati u pleh.Peći na 200 C dok ne porumeni.

Sve tri kore dobro ohladiti. Za fil je potrebno da šuknu iseckate na sitne kockice.Jaja izrendajte.Pomešajte sir,majonez,senf,biber i so i sve lagani izmiksajte.Dodajte iseckanu šunku i izrendana jaja.Promešajte varjačom i filujte kore.

Od fila odvojite par kašika za dekoraciju. Stavite prvo kotu sa tikvicama,pa pola fila,kora sa spanaćem,pa druga polovina fila,pa kora sa tikvicama.Zadnju koru premažite sa nekoliko kašika fila pa narendajte na sitno rende kačkavalj.Dobro rashladite i secite na kocke po želji.
Uživajte u divnom ukusu.
Prijatno !

Preuzeto sa: www.coolinarika.com