Priprema
Pomešati brašno, šećer (ja sam smeđi samlela), so i prašak za pecivo. Dodati hladan puter sečen na kocke i brzo umesiti testo. Po potrebi dodati kašiku-dve hladne vode. Dobijeno testo umotati u steč foliju i ostaviti da se ohladi oko pola sata. Ohlađeno testo oklagijom rastanjiti i prebaciti u kalup prečnika 20 cm. Dići ivice uz stranicu kalupa oko 2 cm i peći 10-15 minuta na 180°C. Pečenu "školjku" za tart izručiti iz kalupa i ohladiti. Vratiti ohlađenu u kalup.Sipati 400 ml mleka u odgovarajući sud i staviti na vatru da provri. Umutiti jaja, šećer, 100 ml mleka, gustin i vanilu, pa sipati u vrelo mleko. Kuvati nekoliko minuta stalno mešajući dok se krema ne zgusne. Prohladiti mešajući, pa sipati u ispečenu koru za tart. Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi, a onda staviti u frižider na još nekoliko sati.
Ohlađen tart posuti cimetom i poslužiti. Uz kafu ide savršeno..
Pravi domaći kolač, koji divno miriše na mleko, puter i cimet, a ukus mu je između krempite i sutlijša.. Moj krem je nešto tamniji, jer sam koristila smeđi šećer koji ga je obojio.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com