Priprema
Želatinu izmiješati sa 15 žlica mlijeka kojih smo oduzeli od 1 litre. Dok želatina stoji, prokuhati mlijeko sa šećerom. Otopiti želatinu i umiješati u vrelo mlijeko ( mlijeko smije prohuhati sa šećerom, ali kad stavljamo otopljenu želatinu tada ne smije ključati) miješati 2-3 minute, i ostaviti da se skroz ohladi.Izmutiti slatko tučeno vrhnje u šlag. Krupno naribati čokoladu. Samljeti keks. Banane nasjeći na kolutiće,
U Ohlađeno mlijeko lagano umiješati izrađeni šlag. Dobivenu smjesu podijeliti na 3 dijela. U jedan dio umiješati mljeveni plazma keks. U drugi dio ribanu čokoladu, a u treći narezane banane. Sve tri posude staviti u hladnjak na 35 minuta.
U kalup za tortu istresti smjesu sa keksom i poravnati, zatim smjesu sa čokoladom, i gore smjesu sa bananom. tortu gore ukrasiti šlagom i ribanom čokoladom. Dobro ohladiti
Posluživanje
Tortu dobro ohladiti. Najbolja je sutradan.....
Preuzeto sa: www.coolinarika.com