Sastojci 

-3 zumanca
-110 g secera
-250g mascarpone sira
-2 kasicice ekstakta od vanilije
-150ml slatke pavlake

Potrebni sastojci za ganache

-150ml slake pavlake
-120g crne okolade

Ostali potrebni sastojci

-50ml ohladjene crne kafe
-15-20 komada piskota

Priprema

Skvajte kafu i zatim je ohladite. Cokoladu sitno iseckajte, prelijte zagrejanom slatkom pavlakom i ostavite tako par minuta. Zatim izmesajte sve kako bi se smesa izjednacila. Kada to uradite, ostavite smesu da se skroz ohladi.

Zumanca i secer mutite mikserom dok smesa ne postane penasta. Zatim smesu kuvajte na pari 3-4 minuta, neprestano muteci mikserom. Ohladite smesu i zatim dodajte ekstrat vanile i mascarpone sir. Dobro sve umutite miskerom. Na kraju dodajte i umucenu slatku pavlaku i sve to lagano izmesajte. Kremu stavite u poslasticarsku vrecicu sa okruglim otvorom (ili uzmite kesu za zamrzivac i odsecite jedan donji vrh kese).

Na dno sase stavite po jednu kasiku ganache, pa na to stavote piskote koje ste prethodno umocili u kafu, zatim mascarpone kremu, ganache, piskote umocene u kafy, kremu, ganache i trebate da zavrsite kremom.
Ukoliko zelite, mozete na vrh tiramisua posuti kakao.

Savet: 

Pre sluzenja, dobro ohladite tiramisu (najbolje je da ga drzite u frizideru bar pola sata-sat pre sluzenja).

Preuzeto sa: www.coolinarika.com