Priprema
Skvajte kafu i zatim je ohladite. Cokoladu sitno iseckajte, prelijte zagrejanom slatkom pavlakom i ostavite tako par minuta. Zatim izmesajte sve kako bi se smesa izjednacila. Kada to uradite, ostavite smesu da se skroz ohladi.Zumanca i secer mutite mikserom dok smesa ne postane penasta. Zatim smesu kuvajte na pari 3-4 minuta, neprestano muteci mikserom. Ohladite smesu i zatim dodajte ekstrat vanile i mascarpone sir. Dobro sve umutite miskerom. Na kraju dodajte i umucenu slatku pavlaku i sve to lagano izmesajte. Kremu stavite u poslasticarsku vrecicu sa okruglim otvorom (ili uzmite kesu za zamrzivac i odsecite jedan donji vrh kese).
Na dno sase stavite po jednu kasiku ganache, pa na to stavote piskote koje ste prethodno umocili u kafu, zatim mascarpone kremu, ganache, piskote umocene u kafy, kremu, ganache i trebate da zavrsite kremom.
Ukoliko zelite, mozete na vrh tiramisua posuti kakao.
Savet:
Pre sluzenja, dobro ohladite tiramisu (najbolje je da ga drzite u frizideru bar pola sata-sat pre sluzenja).
Preuzeto sa: www.coolinarika.com