Priprema
So, beli luk, biber, persun, začinc i začin c sa ukusom piletine izmešati. Pile namazati sa uljem i utrljati začine na pile i u unutrašnjost pileta . Pile staviti u kesu da prenoći u frižideru. Zatim sutradan flašu sa pivom oprati obmotati folijom i na nju staviti pile.Pola piva iz flaše ostaviti u čaši to treba da se prelije povrće a druga polovina piva ostaje u flasi na kojoj ce se peci pile Povrće koje imate sveže ili zaledjeno i složiti po dnu tepsije, posoliti povrće po ukusu. Pile na flasi sa povrćem staviti u tepsiju, na povrće staviti pola piva pa sve to staviti u rernu na 220 stepeni 30 minuta i još 20 minuta na 250 stepeni. Prilikom pečenje pivo lagano curka po piletu i sliva se na povrće. Vrlo je ukusno. PrijatnoSavet povremeno otvoriti rernu dok se pile pece i ubaciti malo soli u bocu od piva da bi pivo iz boce na kojoj se peče pile zapenilo i curklo po piletu prijatno.
Preuzeto sa: www.coolinarika.com