Sastojci  

-oko 50 dag trešanja
-oko 20 piškota
-25 dag mascarpone sira
-15 dag šećera u prahu
-1 vanilin šećer
-1 vanilin šećer bourbon
-500 ml slatko vrhnje
-1 šlagfix

Priprema

Kalup za kruh obložite pek papirom.Očistite i prepolovite trešnje na pola.Za kremu izmiksajte mascarpone i šećer u prahu.Dodajte vanilin šećer i bourbon vanilin šećer.Šlag izmiksajte sa šlagfixom pa dodajte kremi od sira i glatko izmješajte.

Na dno kalupa pospite polovicu trešanja.Premažite sa polovicom kreme.Piškote umočite u mlijeko sa jedne strane pa ih položite na kremu.Ja sam stavila 4 u dva reda i još polovice na kraju(stavite onoliko koliko vam treba da se ispuni kalup.Premažite sa malo kreme,pa pospite preostalim trešnjama i preostalom kremom.Na vrh stavite još jedan red piškota.Prekrijte papirom da kolač bude umotan i stavite u frižider da se stisne.

Kad se kolač ohladi i stisne,preokrenite ga naopačke na tacnu tako da trešnje budu sa gornje strane..Skinite papir.Po želji možete kolač i ukrasiti iako nema potrebe jer je dekorativan i bez ikakvog ukrašavanja.

Kolač dobro ohladite prije posluživanja.Odličan uz kavu ili kao osvježenje .

Preuzeto sa: www.coolinarika.com