Sastojci
-200 g šećera
-5 žlica brašna
-5 jaja
-1 limun šećera ili vanil šećera
-100 g čokolade za kuhanje
-200 g maslaca
-1/2 prašak za pecivo
-1 staklenka kompota od višanja (340g)

Ganache
-200 g čokolade za kuhanje
-300 ml vrhnja za kuhanje

Priprema

Pripremite sastojke  izvažite , prosijte brašno s praškom za pecivo.Višnje ocjedite iz kompota ,sok sačuvajte. Pjenasto izradite bjelanjke s malo soli. Miksati šećer i žumanjke, dodati otopljenu čokoladu s maslacem, te brašno pomješano s praškom za pecivo. Na kraju pjenjačom umješati snijeg od bjelanjaka.

Kalup dimenzija 21 x 36   cm obožiti papirom za pečenje. Uliti smjesu  i po površini poslagati višnje. Peći na 180 C  35 - 40 minuta ovisi o pećnici.Provjeriti štapićem da li je pečeno. Pečen biskvit izvaditi i vruć preliti sokom od višanja iz kompota. Čokoladu otopiti u vrhnju i malo ohladiti. Preliti po kolaču. Pustiti da se dobro ohladi, pa rezati.

Preuzeto sa: coolinarika.com