Sastojci
-200 g šećera
-5 žlica brašna
-5 jaja
-1 limun šećera ili vanil šećera
-100 g čokolade za kuhanje
-200 g maslaca
-1/2 prašak za pecivo
-1 staklenka kompota od višanja (340g)
Ganache
-200 g čokolade za kuhanje
-300 ml vrhnja za kuhanje
-5 žlica brašna
-5 jaja
-1 limun šećera ili vanil šećera
-100 g čokolade za kuhanje
-200 g maslaca
-1/2 prašak za pecivo
-1 staklenka kompota od višanja (340g)
Ganache
-200 g čokolade za kuhanje
-300 ml vrhnja za kuhanje
Priprema
Pripremite sastojke izvažite , prosijte brašno s praškom za pecivo.Višnje ocjedite iz kompota ,sok sačuvajte. Pjenasto izradite bjelanjke s malo soli. Miksati šećer i žumanjke, dodati otopljenu čokoladu s maslacem, te brašno pomješano s praškom za pecivo. Na kraju pjenjačom umješati snijeg od bjelanjaka.
Kalup dimenzija 21 x 36 cm obožiti papirom za pečenje. Uliti smjesu i po površini poslagati višnje. Peći na 180 C 35 - 40 minuta ovisi o pećnici.Provjeriti štapićem da li je pečeno. Pečen biskvit izvaditi i vruć preliti sokom od višanja iz kompota. Čokoladu otopiti u vrhnju i malo ohladiti. Preliti po kolaču. Pustiti da se dobro ohladi, pa rezati.
Preuzeto sa: coolinarika.com
Kalup dimenzija 21 x 36 cm obožiti papirom za pečenje. Uliti smjesu i po površini poslagati višnje. Peći na 180 C 35 - 40 minuta ovisi o pećnici.Provjeriti štapićem da li je pečeno. Pečen biskvit izvaditi i vruć preliti sokom od višanja iz kompota. Čokoladu otopiti u vrhnju i malo ohladiti. Preliti po kolaču. Pustiti da se dobro ohladi, pa rezati.
Preuzeto sa: coolinarika.com